4. Una d’indis: És el cinema car?

Sí!

No solament l’entrada és cara sinó que els complements  habituals al fet d’anar al cinema, com les begudes, crispetes, etc.  són  extremadament cars.

I per què és car?

Potser perquè Espanya té l’IVA més alt d’Europa i probablement del món, que grava amb un tipus abusiu  les entrades als espectacles culturals? Les curses de “toros” i el futbol tenen, però, l’IVA reduït.

Potser perquè les grans distribuïdores, les de les pel·lícules del cinema més comercial i rendible, no volen reduir els percentatges que cobren als cinemes sobre el taquillatge que generen les seves produccions?

Potser perquè la bombolla immobiliària  va fer construir molts cinemes i va obligar les empreses exhibidores a pagar unes rendes de lloguers elevadíssimes?

Potser per la transformació tecnològica i en concret la digitalització dels equips de projecció i so que has d’escometre els cinemes?

Potser perquè els costos generals són massa elevats, en especial el cost elèctric?

Potser perquè any darrere any els cinemes perden espectadors però les despeses no solament no es mantenen sinó que pugen?

Potser perquè quan anem al cinema no ens sentim ben tractats?

Poden ser aquestes i moltes coses més, però només una és segur ben certa: El cinema és car perquè no li donem valor i la prova és que tenim uns dels preus més baixos d’Europa per accedir a les nostres sales.

Quin contrasentit, oi?

 

11.3.2015