Projeccions Inèdites

PROJECCIONSINÈDITES WEBDesafortunadament, cada setmana s’estrenen un grapat de pel·lícules i només les més comercials i de més promoció, arriben al circuit de cinemes de Tarragona i les seves comarques.

Dit d’una altra manera més contundent, de les més de 450 pel·lícules que s’estrenen a l’any, menys del 50 % no es poden veure enlloc més que als cinemes – i només en alguns molt concrets – de la ciutat de Barcelona.

Aquesta és una de les mancances cinematogràfiques més importants que té el nostre país i que, ni la voluntat de les empreses distribuïdores ni les actuacions minses de l’administració per aconseguir una comercialització més equilibrada, han aconseguit solucionar-ho.

L’equip que formem  la RAMBLA DE L’ART – CAMBRILS creiem que, tot i disposar d’una sola pantalla i estar en una població no gaire gran, podem estrenar algunes d’aquestes pel·lícules i així donar opció de poder-les veure més prop de casa, donant un servei al món cinèfil que també existeix fora de la capital catalana. Per això prenem  el compromís d’anar projectant-les dos o tres cops en un període de dues setmanes. I per poder continuar aquest projecte, ens permetem la llibertat de demanar-vos la vostre complicitat i que vingueu a veure-les.

Procurarem que siguin les pel·lícules més interessants o que aportin valors específics que calgui protegir o que siguin produccions nacionals on ens acompanyin a la projecció els seus autors o intèrprets, sempre amb l’interès d’entretenir i fer gaudir l’espectador.

 

PROPERES PROJECCIÓNS:

 

PASOLINI:

Dimarts 7 d’abril / Dimecres 15 d’abril / Dijous 16 d’abril

País: Italia

Director: Abel Ferrara

Sinopsi: 

La nit del 2 de novembre de 1975, Pier Paolo Pasolini és assassinat a Roma. El director era el símbol de l’art revolucionari que lluita contra el poder. Els seus escrits eren escandalosos; les seves pel·lícules, perseguides pels censors. Era tan estimat com odiat. Aquell dia, Pasolini havia passat les seves últimes hores amb la seva mare i amb els seus amics; a la nit es va llançar al carrer a la recerca d’aventures. A l’alba, el seu cadàver va ser trobat en una platja d’Ostia, als afores de la ciutat.

 

 

ELECTRIC BOOGALOO:

17 d’abril / 20 d’abril

País: Australia

Director: Mark Hartley

Sinopsi:

Què tindrà la Cannon per inspirar no un, sinó dos documentals? La resposta és fàcil: cinefília sense complexos, desvergonyiment i dos grans cervells, Menahem Golam i Yoram Globus. Si The Go-Go Boys se centra en la tempestuosa relació entre els dos cosins, Electric Boogaloo analitza les demencials estratègies publicitàries amb què la productora va sacsejar els fonaments de Hollywood.

 

 

MUCHO MAS QUE MIEL:

Properament

País: Suïssa

Director: Markus Imhoof

Sinopsi: Pel·lícula documental dirigida per Markus Imhoof sobre les colònies d’abelles en diferents llocs del món com Califòrnia, la Xina, Austràlia o Suïssa. La relació entre l’home i les abelles queda reflectida a través dels diferents testimonis d’apicultors tant industrials com petits autònoms que expliquen amb sinceritat els problemes i els canvis que s’han anat produint com a conseqüència del desenvolupament científic.

 

 

AGUAS TRANQUILAS:

Properament

País: Japó

Director: Naomi Kawase

Sinopsi:

Els habitants de l’illa d’Amami, viuen en harmonia amb la natura, estan convençuts que en cada arbre, cada pedra i cada planta viu un déu. Una tarda d’estiu, Kaito descobreix el cos d’un home flotant al mar. La seva amiga Kyoko l’ajudarà a desxifrar el misteri. Creixeran junts, aprenent a ser adults, descobrint els cicles de la vida, la mort i l’amor.

 

4.4.2015