UNA D’INDIS.- UNES ESTRENES EXCLUSIVES

Pocs cops dediquem aquestes línies per comentar les pel·lícules  o les activitats que fem a la RAMBLA DE L’ART – CAMBRILS. Avui però és un d’aquest, i ho fem per diverses raons.

La primera és que, per primer cop, estrenem dues pel·lícules espanyoles que malauradament no han tingut opció de ser vistes a cap altre cinema de les comarques de Tarragona. Es tracta de CERCA DE CASALA PUERTA  ABIERTA.

Les dues pel·lícules proposen temes d’actualitat. CERCA DE TU CASA ho fa sobre els desnonaments i paral·lelament, de la lluita de les persones que ho viuen des de diferents posicions i la solidaritat que es genera. I se’ns presenta – aquí rau el seu interès cinematogràfic –  és que es  fa fent servir el gènere musical.

LA PUERTA ABIERTA ens situa dins el submón de la prostitució però ho fa com a eina per poder parlar de la família i el dret que tothom té d’intentar trobar algun cop la felicitat dins aquest nucli bàsic de la societat.

Per tant, i aquesta és una altre raó per parlar-ne, son dues propostes agosarades i per això, no tenen opció a ser presents als cinemes comercials,  sense que gairebé ningú es preocupi de saber el perquè i com solucionar-ho. I el que és més greu, son pel·lícules on hi participen televisions públiques i aquestes no han fet el més mínim esforç per ajudar-les en la seva promoció.

També en parlem avui perquè malgrat molts medis de comunicació i l’administració pública catalana ens tracti com un simple cinema comercial –  ens seria molt més fàcil programar cinema amb pel·lícules que també es poden veure a d’altres llocs – la nostre voluntat és seguir sent  un cinema diferent. Un cinema obert a moltes més cinematografies, amb sistema d’informació i tracte personalitzat, en definitiva, en un cinema molt més familiar que els que avui coneixem.

Volem ser un cinema que marca una línia editorial distinta i que té una clara voluntat de lluitar contra la  terrorífica uniformització de les cartelleres que avui imposen els grans grups de distribució i és en aquestes diferencies per on esperem aconseguir finalment l’èxit.

Per això hem decidir presentar les dues pel·lícules.

 

 

16.9.2016