UNA D’INDIS – DE NOU, ÓPERA I BALLET A CAMBRILS

 

Moltes persones ens han preguntat per la nova temporada d’òpera i ballet  i els hi agraïm, perquè ens han fet decidir a mantenir aquesta proposta cultural si bé cal dir que hem tingut els nostres dubtes en mantenir-ho.

Les retransmissions en directe tenen un cost molt elevat, que requereix de l’assistència d’un mínim de públic que malauradament no assolim, ni de bon tros, a Cambrils. Malgrat ser una població relativament important, la única de tot el Baix Camp que  ofereix aquestes retransmissions o disposar d’una Escola de Música, no hem trobat la manera de captar més públic que ens acompanyi i tampoc el suport financer que ens caldria.

Però el cert és que tenim un públic fidel i al que no volem defraudar i que, sobre tot, mereix que mantinguem aquesta activitat amb alguns canvis, que creiem millorar l’oferta.

També hem pensat que ,tot i que el preu d’entrada que teníem fixat,  està per sota del que costa a d’altres sales, és una quantitat  molt elevat si es vol assistir a totes o gran part les projeccions. No cal dir que gravar aquesta activitat també amb un 21% d’IVA és un fet únic dins la Unió Europea.

Un altres aspecte que hem volgut tenir en compte és que al programar tota la producció de la Royal Opera House de Londres ,ens queda molt poc espai per poder oferir grans espectacles d’altres parts del mon: Nova York, Sydney, San Francisco, etc.

Per totes aquestes circumstàncies, hem considerat i esperem que ho trobeu bé, que prepararíem una proposta d’òperes i ballets, gravades en directe però que no retransmetrem  en el mateix moment de la seva realització sinó que les oferirem de manera diferida. Així podrem oferir-ho a un preu mes reduït, seleccionar les representacions mes interessants i fer-ho en dies i horaris fixes i concrets.

Aquesta proposta ara  ja està gairebé enllestida sota el nom OPEREM I BALLEM. Així a partir del proper mes d’octubre i durant tota la  tardor d’enguany, podrem oferir el bo i millor de les principals companyies i teatres del mon: Des de Norma, a càrrec de la Royal Opera House a El trencanous produïda pel  New York City Ballet. De fet, no hi haurà cap diferència pràctica de les retransmissions en directe.

Així doncs, d’immediat farem publica tota la programació de la temporada de tardor 2016 i esperem comptar amb la vostre presència, en la confiança que trobareu bé les raons del canvi que proposem.

30.9.2016